18.1.08

Activitats any 2008

Actes públics i reunions

L'AEMS-Rius amb Vida ha estat present en la "Sessió d'esmenes a la totalitat" presentada per CIU (no ha prosperat), inici del tràmit parlamentari del projecte de llei d'ordenació sostenible de la pesca continental catalana. En Canal Parlament podeu veure i escoltar les intervencions dels grups parlamentaris de la referida sessió. L'AEMS seguirà treballant, amb més intensitat si es cau, per a que s'eliminin definitivament les discriminacions que pateixen el col·lectiu de pescadors recreatius i/o de lleure respecte a preus dels permisos de pesca, i respecte a la negativa d'accés a la pesca, si no ets soci i/o si no estas federat, fet denunciat devant dels Agents Rurals, Mossos d'Esquadra, Jutjat de Guardia, etc. per més d'un centenars de pescadors afectats; per aconseguir una pesca compatible amb la conservació de les poblacions de peixos autòctons i els seus hàbitats; per la implementació d'un model de gestió pública de la pesca, basat en estudis científics, socialment just i contrari a l'actual model de gestió improvisat, "presumiblement" basat en interessos particulars, que afecten greument els ecosistemes, el turisme de pesca, etc.

.
L'AEMS-Rius amb Vida va tornar a ser-hi present a Martinet de Cerdanya per a reivindicar en l'acte Mulla't pels Rius (Big Jump 08) + aigua i + neta al Segre Més informació


L'AEMS-Rius amb Vida va ser present en un estand de la Festa de l'Aigua 2008


Participació en les manifestacions de BCN i Amposta donant suport a entitats ambientalistes i veinals per a reclamar "Una Nova Cultura de l'Aigua ".

Participació periòdica en les reuniones de la Xarxa Nova Cultura de l’Aigua (AEMS-Rius amb Vida és entitat soci fundadora).

Reunions socials tots els dimecres -no festius- al Bar Ave Fènix del carrer Nicaragua de Barcelona.

Reunió amb la nova Directora General de Medi Natural per a tractar temes relacionats amb la pesca y la seva llei.

Al llarg de l'any s'han organitzar sortides socials de pesca a mosca i sense mort en diversos rius; Segre, Noguera Ribagorçana ...

Al mes de setembre es van celebrar les III Mini Jornades socials de pesca a mosca sense mort a la Vall de Boí
.

L'AEMS – Rius amb Vida, l'Associació de Naturalistes de Girona (ANG), l'Associació Arç, el Grup de Defensa de la Natura (GEDENA) i el Grup de Defensa del Ter (GDT) del Ripollès van fer públic el manifest SALVEM l'obaga de Carboners! inclòs al Pla d'espais d'interès natural (PEIN), a la Xarxa Natura 2000 i el mapa de valors naturals de la Carta del Paisatge de la Vall del Camprodon el puntual entre 5 i 6 en una escala de l'1 al 6. Segons l'Associació Arç, un dels boscos madurs més importants de la comarca', un tipus de formació forestal molt escassa en un país de boscos joves.

L'AEMS-Rius amb Vida assisteix al Consell de Pesca Territorial de Barcelona.

L'AEMS-Rius amb Vida assisteix al Consell de Pesca Territorial de Girona.



Escola de Pesca i Conservació

Accés album fotos curs 2008

Al llarg de quatre dissabtes, dies 9 – 16 – 23 de febrer i l'1 de març, s'ha celebrat el curs de l'Escola de Pesca i Conservació en les instal·lacions esportives de la “Bassa de Sant Oleguer” (Sabadell), amb la participació de 31 alumnes.

Sortida al riu Segre, amb els participants del curs, per a complementar i experimentar mitjançant pesca real els continguts del curs.


Reunions Participació Directiva Marc de l'Aigua


Participació en la reunió del procés participatiu de la DMA “Consell de Conca del Cardener i Alt Llobregat”, sessió entitats, celebrada a Cardona.

Participació en la reunió del procés participatiu de la DMA "Consell de Conca del Cardener i Alt Llobregat" sessió plenària, celebrada a Manresa.

Participació en la reunió del procés participatiu de la DMA “Consell de Conca del Cardener i Alt Llobregat”, sessió contaminació industrial, urbana i sanejament celebrada a Súria.

Participació en la reunió del procés participatiu de la DMA “Consell de Conca del Cardener i Alt Llobregat”, sessió qualitat hidromorfològica i biològica i cabals de manteniment celebrada a Solsona.

Participació en la reunió del procés participatiu de la DMA “Consell de Conca del Ter baix”, sessió de retorn celebrada a Girona.

Participació en la 2a reunió del procés participatiu de la DMA “Consell de Conca del Cardener i Alt Llobregat”, sessió qualitat hidromorfològica i biològica i cabals de manteniment celebrada a Solsona.

Participació en la reunió del procés participatiu de la DMA “Consell de Conca del Cardener i Alt Llobregat”, sessió Plenària celebrada a Berga.

Participació en la reunió del procés participatiu de la DMA “Consell de Conca de l’Anoia” Taula de Qualitat hidromorfològica, biològica i cabals de manteniment celebrada a Igualada.

Participació en la reunió del procés participatiu de la DMA “Consell de Conca del Baix Llobregat” Taula Contaminació agrícola i ramadera celebrada al Prat de Llobregat.

Participació en la reunió del procés participatiu de la DMA "Sessió usuaris lúdics" del futur Pla Hidrològic de la conca de l'Ebre celebrada a la seu central de la Confederación Hidrográfica del Ebro (CHE) a Zaragoza.

Participació en la reunió del procés participatiu de la DMA “Consell de Conca del Baix Llobregat - Anoia” Taula estalvi consum abastament i pla ordenació aqüífer Carme Capellades, celebrada a Igualada.

Participació en la reunió del procés participatiu de la DMA “Consell de Conca del Baix Llobregat” Taula estalvi consum abastament celebrada a Viladecans.

Participació en la reunió del procés participatiu de la DMA “Consell de Conca del Baix Llobregat - Anoia” Taula de Qualitat hidromorfològica i biològica, celebrada a Igualada.

Participació en la 2a reunió del procés participatiu de la DMA "Sessió usuaris lúdics" per a definir propostes del futur Pla Hidrològic de la conca de l'Ebre celebrada a la seu central de la Confederación Hidrográfica del Ebro (CHE) a Zaragoza.

Participació en la reunió del procés participatiu de la DMA “Consell de Conca del Baix Llobregat - Anoia” Taula estalvi,consum i abastament celebrada a Igualada.

Participació en la 3a reunió del procés participatiu de la DMA "Sessió usuaris lúdics" per a definir propostes del futur Pla Hidrològic de la conca de l'Ebre celebrada a la seu central de la CHE a Zaragoza

Participació en la reunió del procés participatiu de la DMA “Consell de Conca del Baix Llobregat - Anoia” Sessió plenària celebrada a Martorell.

Participació en la reunió del procés participatiu de la DMA “Consell de Conca Baix Llobregat - Anoia” Sessió de Retorn celebrada a Martorell